Being an oncology nurse… / Onkológiai nővérnek lenni…

…means being able to help people through some very hard and confusing times in our patients’ lives. Our patients fight with their cancer. They are incredible people. You believe or not: I fight with the disease too. Day by day. It is one of my duties, as a professional, to take care of their bodies and their souls. It is about being able to step into their lives and make a difference today.

I am surrounded by challenges all the time but I feel I have the personality and knowledge to take care of them and provide the best care I can, to every one of them. I take the responsibility. I have met some wonderful patients, and I learn from them, remember them and get inspired by them. I sometimes cry with them or with their loved ones when death takes them away. Or sometimes I hide those tears in my eyes and I feel I fall apart… I laugh with them when they share their joy with me. I see gratitude and appreciation. I experience happiness and sorrow.

Being a nurse is what I love most about who I am.

My uniforms are going to staying on the hanger for a month… Am I going to miss it?

i-love-my-job_thumb

…számomra azt jelenti, hogy képes legyek segíteni a betegeknek abban az időben, ami számukra a legnehezebb és legzavarosabb. Az onkológiai betegek csatát vívnak a rákkal. Ha hiszed, ha nem: én is megküzdök a betegséggel. Nap mint nap. Az egyik feladatom az, hogy gondját viseljem a testüknek és a lelküknek. Az egész arról szól, hogy képes legyek segíteni őket még ma.

Minden nap új kihívások vesznek körül, de úgy érzem, hogy a személyiségem és a tudásom felhatalmaz arra, hogy a legjobb ellátást nyújtsam minden egyes betegnek. Vállalom a felelősséget. Találkoztam néhány csodálatos beteggel: tanulok tőlük, emlékszem rájuk és még ihletet is merítek belőlük. Néha együtt sírok velük vagy a szeretteikkel, amikor a halál elveszi őket. De néha eltakarom a könnyeket a szememben és úgy érzem széthullik a világ bennem… Amikor megosztják az örömüket, együtt nevetek velük. Tudom, hogy hálásak és nagyra becsülnek minden apró tettet. Átélem velük a boldogságot és a bánatot.

Nővérnek lenni azt jelenti, amit leginkább szeretek saját magamban.

Az egyenruháim a fogason fognak várni rám; egy hónapon keresztül… (Vajon hiányozni fognak?)

Advertisements
This entry was posted in Facts /Tények, Feelings / Érzések and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s