Kilimanjaro, Mombasa and G&T. What else do we need for the day? / Kilimandzsáró, Mombasza és Gin-Tonic. Mi más kell még a mai napra?

I only slept a few hours, due to being up late and do some blogging (while Bogi was fast asleep) and I also had other things in my mind regarding my life in the UK. I realized I haven’t able to change things from Kenya now, so I have to wait until I get back. But still… those thoughts kept me awake. Luckily the morning had come very early, we left at 5.45am for Mombasa and Bogi’s positivism helped me to banish my negative thoughts throughout the day.

We knew the road journey was going to be very long again, but had something to look forward to. Took a 2×100 km extra route to Mount Kilimanjaro via the Amboseli National Park, but again: it was worth doing it! Look at this:

Csak pár órát aludtam, mert elég sokáig blogoztam tegnap este (amíg Bogi az igazak álmát aludta) és különben is más gondolatok is voltak az agyamban, ami az angliai életemmel kapcsolatos. Tudom, most nem fogok tudni semmit sem változtatni a helyzeten innen Kenyából, szóval várni kell, amíg visszaérek. De akkor is… nem jött álom a szememre. Szerencsére a reggel hamar jött, hajnali 5.45-kor már indultunk is Mombaszába és Bogi pozitivizmusa átsegített a napon és elűzte a negatív gondolatokat.

Tudtuk, hogy az út megint nagyon hosszú lesz, de a cél ott lebegett a szemünk előtt. 2X100 km-es extra utat tettünk meg a Kilimanzsáróhoz az Amboseli Nemzeti Parkon keresztül, de megint azt kell mondanom: megérte! Idesüss:

1509880_367701830038184_741168820_n

IMG_1110

IMG_1111

IMG_1132

Arrived to Mombasa at 4.30pm, and had a half an hour relaxation time at the hotel. It’s called New Palm Tree Hotel and after being here for 6 hours I can easily say this is a very friendly, spacious African style accommodation with helpful staff. It’s located at the heart of city centre in Mombasa. It has a Cyber Café, the rooms are equipped with mosquito nets, A/C, fridge, free Wi-Fi and hot water too 🙂 They also have a safe and they did lock my notebook away while I was in town. (Will take a pic of the hotel in the morning)

Mombaszába délután 4.30-kor érkeztünk meg, fél órát pihentünk szálláson, majd megint útnak eredtünk. A hotelt New Palm Tree Hotel-nek hívják, és habár csak közel 6 órája vagyunk itt, bátran mondhatom, hogy nagyon barátságos, szellős, afrikai stílusú szállás és az alkalmazottak is nagyon segítőkészek. A város szívében helyezkedik el. Van Internet kávézó, a szobák pedig fel vannak szerelve szúnyoghálóval, légkondival, hűtővel, van ingyenes Wi-Fi és meleg víz is! Továbbá található egy széf is, ahova a kis számítógépemet is el tudták zárni amíg én a városban csavarogtam. (Majd reggel csinálok egy fotót a hotelről)

First we stopped a rickshaw and went to have a look at the buses going to Arusha (our next destination), but have not booked yet, so will be going back tomorrow morning again (only because we met this lovely Kenyan guy at the cashier and we want to see him again.) 😉

Megállítottunk egy riksát és mentünk lefoglalni a buszt Arushába, ami a következő állomásunk lesz. Még nem foglaltuk le, majd talán holnap reggel (igaz, az is közre játszott, hogy még egyszer is látni akartuk azt a kedves kenyai fiút a pénztárnál) 😉

20140225_18014120140225_180549

Then we took some photos of the city and went into this bar to have supper and perhaps a little drink. It took ages to get our meal, so yes, we had 2 glasses of G&T each (well deserved!). What did we do when we came back to the hotel? Karaoke (from YouTube)… It was loud and not so good. But we enjoyed it very much!

Csináltunk még pár képet a városról, majd bementünk ebbe a bárba vacsizni, meg úgy gondoltuk, hogy egy pohár italt is megérdemlünk. Nagyon sokáig tartott, mire kihozták a kaját, úgyhogy igen, 2 pohár Gin-Tonic-ot ittunk az egy helyett. Mit csináltunk amikor visszaértünk a szállásra? Karaokéztunk (a YouTuberól)… Hangos volt és kissé hamiskás is. De mi nagyon élveztük!

20140225_182726

20140225_184030

IMG_1140

Advertisements
This entry was posted in Story, with photos / fotókkal and tagged , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s