Dala dala, beach and sunset / Dala dala, tengerpart és naplemente

Just a few more photos of Stone Town.

Még néhány fotó az óvárosról.

DSCF3042DSCF3043DSCF3045DSCF3046DSCF3049

DSCF3052

DSCF3055

DSCF3057

Did you know Freddy Mercury was born in Zanzibar?

Tudtad, hogy Freddy Mercury Zanzibáron született?

DSCF3066

DSCF3063

DSCF3065DSCF3067

DSCF3070

IMG_1528IMG_1529

We heard the East coast of the island was very beautiful, so wanted to see that! First we were going to hire a scooter and drive the hour long distance, but Bogi didn’t bring her license and I have left my international one at home 😦 Silly me… however it was still OK to get a permit from the government. (Also Bogi didn’t trust my navigation skills, however the route was quite simple…) Toni was also going to Jambiani, so we joined him and took a dala dala. 🙂 Well, it was a good experience, but I don’t think I would do the same journey, as took us 4 hours to get there. There was one point when I counted 35 people on this vehicle.

Azt hallottuk, hogy a keleti partja a szigetnek gyönyörű volt, szóval mi is meg akartuk ezt tapasztalni és látni a saját szemünkkel. Először egy robogót akartunk bérelni, de Bogi nem hozta a jogosítványát és az én nemzetközim is otthon maradt 😦 Milyen kuka vagyok… habár még mindig lehetett volna engedélyt kérni az államtól. (Bogi különben sem bízott a tájékozódási képességemben, habár az út egész egyszerűnek tűnt… – Venesz Viki ne szólj egy szót sem!) Toni is az északi partra tartott, Jambiani-ba, szóval csatlakoztunk hozzá erre az útra egy dala dala-val. 🙂 Nos, jó kis élmény volt ez is, bár nem hiszem, hogy még egyszer végigcsinálnám ugyanezt az utat, mert 4 órán át zötykölődtünk. Volt olyan is, hogy 35 embert számoltam meg ezen a járművön.

Easy route from Zanzibar to Jambiani / Egyszerű az út Zanzibárból Jambianiba.

20140308_160502

Dala dala

IMG_1533

IMG_1537

The hostel, where Toni stayed was very nice, cheap and had all the facilities what a traveller needed. Took some photos, said goodbye to Toni and continued our journey to The Rock. We first saw this place on the Internet, and when we arrived it was an interesting feeling again: it felt like we were part of a postcard again.

A hely, ahol a Toni megszállt, nagyon kis helyes volt, olcsó és minden megvolt ami egy utazónak kell. Csináltunk pár fotót, elbúcsúztunk Tonitól és folytattuk utunkat A Szikla felé. Először az interneten olvastunk erről a helyről, és amikor megérkeztünk, megint elkapott az érzés, hogy egy képeslap részesei vagyunk.

Toni’s hostel

DSCF3080DSCF3083DSCF3090DSCF3096

The Rock / A Szikla

20140307_17293020140307_173024

DSCF3105DSCF3114DSCF3116DSCF3117DSCF3125

The ocean was nice and warm, beautiful light blue and turquoise. The colours were playing with us. Because of the low tide we had to walk quite far to be able to swim, but it was worth doing it. OK, I have to admit something what I have done… silly thing… actually we knew when the high tide was coming, but didn’t expect the water coming out so fast. All our bags (and what it contained) got wet. Bogi was luckier then me, less damage in her bag. For me: wet passport, wet yellow fever document, wet clothes, wet camera (!) and wet bag… No, I wasn’t really happy, but I could only blame myself, nobody else. Fortunately I have been saving photos to my notebook, so only approximately 100 photos were (temporary) lost – details will follow in the next blog entry. I have learnt my lesson, will put every important thing in a plastic bag next time. From now on I will be only able to use my phone to take photos with (it was in Bogi’s bag).

Az óceán kellemesen meleg volt, gyönyörű színeiben pompázott: világos kék és türkiz. Az apály miatt elég sokat kellett befelé sétálni ahhoz, hogy úszni tudjunk, de megérte. Na jól van, be kell vallanom valamit: hülyeséget csináltam… bár tudtuk, hogy mikor lesz dagály, de nem számítottunk arra, hogy a víz ilyen sebesen fog jönni. Minden táskánk (és ami benne volt) vizes lett. Bogi szerencsésebb volt, mint én, a kár az ő táskájában nem vészes. Nekem: vizes útlevél, vizes sárgaláz dokumentum, vizes ruha, vizes fényképező (!) és vizes táska… Nem , nem voltam valami boldog, azt elhiheted, de csak magamat hibáztathattam, senki mást. Szerencsére folyamatosan mentettem el a képeket a számítógépre is, szóval kb. 100 kép volt (átmenetileg) elveszve – a következő bejegyzésben jönnek a részletek. Megtanultam a leckémet: innentől minden fontos dokumentumot és elektronikai cuccot egy műanyag táskába fogok tenni. Innentől csak a telefonomat tudom majd használni fotózásra (az Bogi táskájában volt).

IMG_1558IMG_1564IMG_1568IMG_1562

The Rock was a restaurant, but didn’t want to eat there, as it was quite expensive and we read bad reviews about it on the Internet. But I was up for a nice cocktail 🙂 Thought it would cheer me up! The service was awful but enjoyed the view and the drink.

A Szikla egy étterem, de mi most nem itt akartunk enni, mert drága hely, és elég rossz értékeléseket olvastunk róla a neten. De benne voltam egy koktélozásban. 🙂 Azt gondoltam az majd kicsit felvidít! A kiszolgálás borzasztó volt, de élveztük a kilátást és az italunkat.

IMG_1577IMG_1579IMG_1582

We also wanted to see the sunset, but it was quite tricky to find a place on the East side of Zanzibar. Anyway, it was beautiful. Amazing end of a lovely day and a fantastic holiday with Bogi.

Még a naplementét is látni akartuk, de ugye a sziget keleti részén ez egy kicsit macerás. Na mindegy, gyönyörű volt. Meseszép vége volt egy gyönyörű napnak és egy fantasztikus, Bogival töltött nyaralásnak.

20140307_18210020140307_18280520140307_183053

Had dinner in Stone Town in an Indian restaurant (no photo taken due to wet camera and dead phone…) This was our last night together, on the following day we both were heading back Nairobi and she started her journey back to Hungary. (I have stayed… story will be continued…)

Vacsit már megint az Óvárosban ettünk, egy indiai étteremben (fotó nem készült erről, mert a fényképező vizes volt, a telefon meg lemerült..) Ez volt az utolsó együtt töltött éjszakánk, mert a következő nap mind a ketten Nairobi felé indultunk és Bogi megkezdte hazafelé vezető útját. (Én maradtam… folyt. köv… )

Advertisements
This entry was posted in Story, with photos / fotókkal and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s