Enjoying life in African style / Így kell Afrika-módra élvezni az életet

Gina and I went to visit a friend of hers, Mandy, and her husband called Pete, they live on a farm, quite far away from Harare city centre, so we stayed there for overnight. When I say farm, you probably have another idea of it, so let me explain what it looked like. I felt like I was on another safari: there were beautiful giraffes, graceful impalas, a sleeping lion, lots of lazy cows and huge African elephants… and I really missed having my camera. By the way, elephants: yes, I did an elephant ride and I have to tell you, it was a great experience, something to remember of. Not like the Indian one last year. Why? Because the animals were in their own environment and it tells everything. I slipped behind the elephant rider but actually it definitely seems easier than it is. As Mac, the elephant trudged on the road I enjoyed a beautiful view and saw the descending sun on the horizon. It felt like a dream with a lovely scenery, and I appreciated every moment. The ride was long enough to give my legs (and my bum) pins and needles.

Ginával meglátogattuk az egyik barátját, Mandyt, és a férjét, Pete-t, akik egy farmon élnek, elég messze Harare központjától, szóval ott éjszakáztunk. Amikor azt mondom, hogy farm, lehet, hogy más kép jelenik meg a fejedben róla, így hát elmagyarázom. Úgy éreztem, mintha egy másik szafarin lennék: voltak csodaszép zsiráfok, kecses impalák, egy alvó oroszlán, sok-sok lusta tehén és hatalmas afrikai elefántok… és borzasztóan hiányzott a fényképezőgépem. Ha már az elefántoknál tartunk: igen, „meglovagoltam” egy afrikai elefántot is, és sokkal, de sokkal szebb élmény volt, mint tavaly Indiában. Olyasmi, amire majd szívesen emlékszik vissza az ember lánya. Miért? Egyszerűen azért, mert az állatok a saját környezetükben voltak, és szerintem ezzel mindent el is árultam. Odacsusszantam a „sofőröm” mögé, bár ez a valóságban sokkal nehezebb volt, mint ahogy a képen látszik. Mac, az elefánt vánszorgott az úton, én pedig élveztem a kilátást és láttam a lemenni készülődő napot a horizonton. Olyan volt, mint egy álom egy mesés tájjal és minden percet nagyra becsültem. A fuvar elég hosszú volt ahhoz, hogy mind a két lábam és még a fenekem is elzsibbadjon.

20140312_15473220140312_15474020140312_15484720140312_160013

20140312_164747

20140312_165301

IMG_8155IMG_8156IMG_8158IMG_8163IMG_8182IMG_8198IMG_8211IMG_8238IMG_8271

Feeding rhinos / Orrszarvú etetés

IMG_8313IMG_8351IMG_8352

Mandy took us to a gorges place, where we saw the sun going down. We enjoyed a glass of wine there with some crisps and put up a bonfire too. We sat on the ground but the rock kept us warm and there was a lovely breeze which kept the mosquitoes away. When the sky was dark and full of stars I felt peace in my heart. The moon was so bright and I wanted to stay there for long. However after another glass of wine we were ready to go back to the house and eat some dinner before we went to bed. It was around midnight when there was a thunderstorm waking me up, OMG never heard that loud thunder ever in my life. Zimbabwe has the second highest incidence of lightening strikes in the world and it’s stunning to watch, but only when you are safely indoors.

Mandy elvitt bennünket egy másik csudijó helyre, ahol láttuk a naplementét. Élveztük az afrikai estét: egy pohár finom bor, egy zacskó chips, és tábortűz. A földön csücsültünk, de a szikla, ahol ültünk egész melegen tartott bennünket és egy finom szellő elűzte a szúnyogokat. Amikor az ég sötét volt és tele volt csillagokkal, béke honolt a szívemben. A hold fényesen világított és ott akartam maradni amilyen hosszan csak lehetett. Habár még egy pohár bor után már indultunk vissza a házba vacsizni, mielőtt mind nyugovóra tértünk. Kb. éjfél lehetett, amikor hatalmas mennydörgésre ébredtem. Hú, sosem hallottam még ilyet, tényleg azt hittem leszakadt az ég! Zimbabwe áll a második helyen a világon a villámlások számát tekintve és amúgy kárpázó látvány, de csak akkor, ha te biztonságban, az ablakból nézed.

IMG_8370IMG_8371

20140312_182538

Mandy, Gina and me (oh and the dog) / Mandy, Gina és én (ja, és a kutya)

IMG_8379

Most of the photos were taken by Mandy / A legtöbb fotó Mandy által készült.

Advertisements
This entry was posted in Feelings / Érzések, Story, with photos / fotókkal, zimbabwe and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s